Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia
Julkaistu
Silakat, tilli, sinappi ja perunat on oiva ja edullinen vaihtoehto.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg nahattomia silakkafileitä
Etikkaliemi
- 1 l vettä
- 1,3 dl etikkaa
- ¼ dl merisuolaa
Sinappikastike
- 50 g sokeria
- 100 g sinappia
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa
- sitruunamehua
- mustapippuria
- 1 rkl silputtua tilliä
- 1 dl vettä
- 3,5 dl rypsiöljyä
Perunasalaatti
- 0,5 kg keitettyjä perunoita
- 1 punasipuli
- kaprista
- ruohosipulia hienonnettuna
- suolaa
- sokeria
- mustapippuria myllystä
- öljyä
Valmistusohje
Valmista etikkaliemi keittämällä ja jäähdytä se. Laita silakkafileet etikkaliemeen neljäksi tunniksi.
Valuta silakkafileet hyvin ja laita sinappikastikkeeseen maustumaan vuorokaudeksi.
Mittaa sokeri, sinappi, valkoviinietikka, vesi ja mausteet kulhoon; sekoita. Lisää seokseen öljy vähitellen ohuena nauhana. Laita silakkafileet kastikkeeseen maustumaan vuorokaudeksi.
Kuutioi perunat ja sipulit. Sekoita aineet ja mausta lopuksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka