Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakat, tilli, sinappi ja perunat on oiva ja edullinen vaihtoehto.

Ainekset

  • 1 kg nahattomia silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 1 l vettä
  • 1,3 dl etikkaa
  • ¼ dl merisuolaa

Sinappikastike

  • 50 g sokeria
  • 100 g sinappia
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • sitruunamehua
  • mustapippuria
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 1 dl vettä
  • 3,5 dl rypsiöljyä

Perunasalaatti

  • 0,5 kg keitettyjä perunoita
  • 1 punasipuli
  • kaprista
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä

Valmistusohje

Valmista etikkaliemi keittämällä ja jäähdytä se. Laita silakkafileet etikkaliemeen neljäksi tunniksi.

Valuta silakkafileet hyvin ja laita sinappikastikkeeseen maustumaan vuorokaudeksi.

Mittaa sokeri, sinappi, valkoviinietikka, vesi ja mausteet kulhoon; sekoita. Lisää seokseen öljy vähitellen ohuena nauhana. Laita silakkafileet kastikkeeseen maustumaan vuorokaudeksi.

Kuutioi perunat ja sipulit. Sekoita aineet ja mausta lopuksi.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka