Sipulisilakat
Tunnettu ja arvostettu säilömistapa, jonka voit tehdä myös sillille.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kahdeksalle-kymmenelle
- noin 30 perattua silakkaa selkäruotoineen
- 1 ½ dl kidesokeria
- ¾ dl suolaa
- ½ rkl murskattua maustepippuria
- ½ rkl jauhettua valkopippuria
- 1 keltasipuli, viipaleina
- 2 laakerinlehteä
Liemi
- 1 l vettä
- 2 ½ dl etikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita etikkaliemi ja lisää kalat. Anna vetäytyä kylmässä 12 tuntia.
2. Valuta kalat. Valmista mausteseos. Lado vuorotellen kalaa, sipulia ja mausteita astiaan. Laita kylmään 2-3 vuorokaudeksi. Painele kaloja liemeen joka päivä.
3. Tarjoile vastaviipaloidun sipulin ja murskatun maustepippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi