Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Häränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Brochette on yksinkertaisesti grillivarras ranskaksi. Tyypillistä ranskalaista on myös leikata lihat tasan samankokoisiksi. Leikkaamista helpottaa, jos ensin pakastaa lihan ja leikkaa sen sitten puoliksi sulaneena. Herbes de provence sen sijaan on mausteyrttiseos, jossa usein timjami on vallitseva maku.

Neljälle

  • 400 g härän (naudan) sisäfileetä
  • 200 g savustettua siansivua (pekonia)
  • 2 tl herbes de provence -mausteyrittiseosta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 dl tummaa häränlihalientä
  • 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
  • 250 g vihreitä papuja
  • ½ sipuli
  • 25 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa filee ja pekoni tasakokoisiksi paloiksi ja pujota vuorotellen grillivartaisiin. Kuori toinen valkosipulinkynsi ja purista se öljyyn. Penslaa vartaat valkosipuliöljyllä ja mausta herbes de provencella, suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna yhdessä viini ja lihaliemi kiehuvaksi ja keitä, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Siirrä sivuun. Keitä vihreät pavut pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Kuori myös toinen valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppua voissa ja purista valkosipulinkynsi joukkoon loppupuolella. Lisää vihreät pavut sipuliseokseen ja paista hetki. Suolaa ja pippuroi.

3. Grillaa vartaita 3 minuuttia puoleltaan. Kiehauta viiniliemi, sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike sopivan paksuiseksi. Tarjoa lihavartaat vastagrillattuina kastikkeen ja vihreiden papujen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee