Häränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
Brochette on yksinkertaisesti grillivarras ranskaksi. Tyypillistä ranskalaista on myös leikata lihat tasan samankokoisiksi. Leikkaamista helpottaa, jos ensin pakastaa lihan ja leikkaa sen sitten puoliksi sulaneena. Herbes de provence sen sijaan on mausteyrttiseos, jossa usein timjami on vallitseva maku.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g härän (naudan) sisäfileetä
- 200 g savustettua siansivua (pekonia)
- 2 tl herbes de provence -mausteyrittiseosta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 5 dl punaviiniä
- 2 dl tummaa häränlihalientä
- 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
- 250 g vihreitä papuja
- ½ sipuli
- 25 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa filee ja pekoni tasakokoisiksi paloiksi ja pujota vuorotellen grillivartaisiin. Kuori toinen valkosipulinkynsi ja purista se öljyyn. Penslaa vartaat valkosipuliöljyllä ja mausta herbes de provencella, suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna yhdessä viini ja lihaliemi kiehuvaksi ja keitä, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Siirrä sivuun. Keitä vihreät pavut pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Kuori myös toinen valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppua voissa ja purista valkosipulinkynsi joukkoon loppupuolella. Lisää vihreät pavut sipuliseokseen ja paista hetki. Suolaa ja pippuroi.
3. Grillaa vartaita 3 minuuttia puoleltaan. Kiehauta viiniliemi, sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike sopivan paksuiseksi. Tarjoa lihavartaat vastagrillattuina kastikkeen ja vihreiden papujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa