Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoitu hirvenpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos marinoit hirvenlihaa 1-3 vuorokautta, saat paitsi hienonmakuisen paistin, samalla myös perustan tavattoman maukkaaseen kastikkeeseen.

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg hirvenpaistia
  • 1 pullo punaviiniä (75 cl)
  • 2 sipulia
  • voita paistamiseen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 1 ½ rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoa
  • Keitinliemi
  • suolaa ja valkopippuria

Lisäksi

  • juurespaistos tai keitettyjä perunoita
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • pieniä etikkakurkkuja

Valmistusohje

1. Laita paisti kulhoon ja kaada päälle viini. Pane jääkaappiin 1-3 vuorokaudeksi. Kääntele paistia silloin tällöin, ellei viini peitä sitä kokonaan.

2. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Murskaa katajanmarjat morttelissa. Nosta paisti viinistä ja valuta lävikössä. Säästä viini jatkokäyttöön. Suolaa ja pippuroi paisti ja ruskista sitä voissa ympäriinsä. Paista sipulisilppu kullanruskeaksi voissa. Sekoita tomaattipyree viinitilkkaan, kaada seos sekä loppu marinointiviinistä pataan yhdessä valkosipulin, timjamin, katajanmarjojen ja suolan kanssa. Anna porista muutama minuutti. Nosta sitten paisti pataan ja keitä sitä hiljalleen miedohkolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia.

3. Nosta paisti padasta ja kiedo se folioon. Siivilöi keitinliemi. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja sekoita jauho joukkoon. Nosta takaisin liedelle ja ohenna keitinliemellä samalla vatkaten, kunnes kastike kiehuu. Anna poreilla 5 minuuttia, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Viipaloi paisti ja tarjoile kastikkeen sekä lisäkkeiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti