Marinoitu lapapaisti
Vaatii pitkän kypsymisajan, mutta on maukasta, kun tulee uunista ulos. Ja marinointi antaa pikantin maun.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1,5 kg naudan lapapaistia
- 1 sitruuna siivuina
- 1 dl persiljasilppua
Marinadi
- 1,5 dl kiinalaista soijaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2,5 dl punaviiniä
- 2 tl sinappijauhetta
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 maustemitta neilikkajauhetta
- 1 maustemitta muskottia
- 1 tl currya
- 1 tl inkivääriä
- 1 rkl hunajaa
- 1 sipuli siivuina
Kastike
- siivilöity paistoliemi
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 1-2 rkl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Laita sitruunansiivut ja persiljasilppu kulhon pohjalle ja laske paisti niiden päälle. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita marinoitumaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele lihaa pari kertaa.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta liha marinadistaan ja laita uunivuokaan. Paista uunin alatasolla 1,5 - 2 tuntia. Penslaa marinadilla paistamisen aikana.
3. Ota liha uunista, vispaa vuoka lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma, suurusta veteen sekoitetulla vehnäjauholla ja keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile viipaloitu liha ja kastike uunitomaattien ja ruusukaalien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku