Vanhanajan hirvipaisti
Heravoi ja hyytelö kastikkeessa luovat hienon vastakohdan riistalihalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 1 kg luutonta hirvenpaistia
Marinadi
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl viinietikkaa
- 1 pullo portteria
- 2 sipulia
- 1 porkkana
- 1 pala juuriselleriä
- 1 laakerinlehti
- 10 katajanmarjaa
- 6-8 valkopippuria
- 1 rkl korianterinsiemeniä
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- paistoliemi
- 1-2 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl heravoita (messmör)
- 1 rkl viinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita öljy, viinietikka ja portteri. Leikkaa sipulit lohkoiksi, porkkana viipaleiksi ja selleri suikaleiksi. Laita liha muovipussiin, kaada marinadi ja vihannekset sekaan ja pane pussi jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele pussia pari kertaa.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota liha marinadista ja kuivaa se. Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta ritilälle uunipannun päälle. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kaada vihannekset ja marinadi uunipannuun. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta. Anna lihan levätä foliossa.
3.Kastike: Siivilöi ja kuori paistoliemi. Kuullota voita ja jauhoja kasarissa, lisää paistoliemi ja kerma ja keitä hiljaa 10 minuuttia. Mausta kastike heravoilla ja hyytelöllä. Viipaloi paisti ja tarjoa kastikkeen, keitettyjen ruusukaalien ja viinimarjahyytelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku