Vanhanajan hirvipaisti
Heravoi ja hyytelö kastikkeessa luovat hienon vastakohdan riistalihalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 1 kg luutonta hirvenpaistia
Marinadi
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl viinietikkaa
- 1 pullo portteria
- 2 sipulia
- 1 porkkana
- 1 pala juuriselleriä
- 1 laakerinlehti
- 10 katajanmarjaa
- 6-8 valkopippuria
- 1 rkl korianterinsiemeniä
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- paistoliemi
- 1-2 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl heravoita (messmör)
- 1 rkl viinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita öljy, viinietikka ja portteri. Leikkaa sipulit lohkoiksi, porkkana viipaleiksi ja selleri suikaleiksi. Laita liha muovipussiin, kaada marinadi ja vihannekset sekaan ja pane pussi jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele pussia pari kertaa.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota liha marinadista ja kuivaa se. Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta ritilälle uunipannun päälle. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kaada vihannekset ja marinadi uunipannuun. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta. Anna lihan levätä foliossa.
3.Kastike: Siivilöi ja kuori paistoliemi. Kuullota voita ja jauhoja kasarissa, lisää paistoliemi ja kerma ja keitä hiljaa 10 minuuttia. Mausta kastike heravoilla ja hyytelöllä. Viipaloi paisti ja tarjoa kastikkeen, keitettyjen ruusukaalien ja viinimarjahyytelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi