Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pääsiäisen lammaspaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokonainen hyvin paistettu lampaanviulu valkosipulilta ja rosmariinilta tuoksuvana on komeaa nostaa pääsiäispöytään. Viipaloi vasta tarjoilun yhteydessä. Tarjoile liha lämpimänä lämmitetyiltä lautasilta.

Kahdeksalle

  • 2 kg luullinen lampaanpaisti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl minttua
  • 50 g voisulaa
  • 6 porkkanaa siivuina
  • 3 sipulia lohkoina
  • 4 dl kuumaa lihalientä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl siivilöityä paistolientä
  • 3 dl kermaa
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistiin suola, pippuri ja puristettu valkosipuli. Nosta se ritilälle uunipannun päälle. Sirottele pinnalle yrtit ja paina lihaan paistomittari.

2. Tiputtele pinnalle voisulaa. Laita vihannekset uunipannulle. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 30 minuuttia.

3. Kaada lihaliemi uunipannuun ja paista kunnes mittari näyttää 70 astetta. Siivilöi ja kuori paistoliemi.

4. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, kaada joukkoon paistolientä ja kermaa. Keitä 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla sekä hyytelöllä.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti