Pääsiäisen lammaspaisti
Kokonainen hyvin paistettu lampaanviulu valkosipulilta ja rosmariinilta tuoksuvana on komeaa nostaa pääsiäispöytään. Viipaloi vasta tarjoilun yhteydessä. Tarjoile liha lämpimänä lämmitetyiltä lautasilta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 2 kg luullinen lampaanpaisti
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl timjamia
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl minttua
- 50 g voisulaa
- 6 porkkanaa siivuina
- 3 sipulia lohkoina
- 4 dl kuumaa lihalientä
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 2 rkl voita
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl siivilöityä paistolientä
- 3 dl kermaa
- pihlajanmarjahyytelöä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistiin suola, pippuri ja puristettu valkosipuli. Nosta se ritilälle uunipannun päälle. Sirottele pinnalle yrtit ja paina lihaan paistomittari.
2. Tiputtele pinnalle voisulaa. Laita vihannekset uunipannulle. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 30 minuuttia.
3. Kaada lihaliemi uunipannuun ja paista kunnes mittari näyttää 70 astetta. Siivilöi ja kuori paistoliemi.
4. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, kaada joukkoon paistolientä ja kermaa. Keitä 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla sekä hyytelöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku