Marjakeitetyt päärynät
Julkaistu
Kun marjaretkeltä löytyy sekä puolukoita että mustikoita, valmistat tämän jälkiruoan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 l puolukoita ja mustikoita sekoitettuna
- 3 dl vettä
- 6-8 dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 6 kiinteää päärynää, kuorittuina ja halkaistuina
Valmistusohje
1. Keitä marjoja sekä sokeria, kanelia ja vettä 10 minuuttia. Lisää päärynät ja hauduta hiljalleen kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä. Anna niiden jäähtyä hillossa.
2. Tarjoile kevyesti vatkatun, vaniljasokerilla maustetun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku