Omenakätkö

Maukasta satoaikaan ja muutenkin.

Neljälle

  • 4 omenaa, kuorittuja ja halkaistuja
  • 2 ½ dl vaniljakreemiä

Liemi

  • 2 dl vettä
  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu

Marenki

  • 2 munanvalkuaista
  • 1 dl kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää omenat ja keitä ne lähes pehmeiksi. Laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Levitä päälle vaniljakreemi. Vatkaa valkuaiset kovaksi, lisää sokeri samalla. Levitä marenki kaiken päälle.

3. Paista uunin keskitasolla kunnes marenki on kauniin värinen, noin 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.