MasterChef: Grillattua vesimelonia ja ”new style” makrilliceviche – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 0,5 dl Lime
- 0,5 dl Sitruunaa
- Inkivääriä maun mukaan
- 1 kpl Sitruunaruoho
- 1 Kaffirlimen lehti
- 2 rkl Soijaa
- 1 rkl Miriniä
- 1 rkl Sokeria
- 1 kpl Makrilli
- 1 Jalopeno
- 1 Vesimeloni
- Suola
- Pippuri
- Öljy
- 50 g Jauhoja
- 60 g Valkuainen
- 50 g Ruohosipulia
- 50 g Aasian minttua
- 1 Limen kuori
- 1 prk Hellmans majoneesi
Valmistusohje
Ceviche-liemi. Lisää sitruuna,lime, sitruunanruoho, inkivääri ja sokeri. Kiehauta. Laita kylmään.
Siivilöi kylmä liemi ja tarkista maku.
Fileoi makrilli. Leikkaa kauniit selkäfileet ja tee viillot nahkapuolelle, ja nosta kylmään odottamaan.
Grillaa vesimeloni. Leikkaa noin 5cm x 5cm paksuisia tankoja ja mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Grillaa kaunis pinta. Laita kylmään.
Lisää tehosekoittimeen yrtit ja rypsiöljy. Aja tasaiseksi ja siivilöi kuituliinan läpi.
Sekoita yrttiöljyöljy, jauhot ja valkuaiset. Lisää suolaa sekä sokeria ja paista 160C noin 5-6min.
Leikkaa fine-brunoise jalopenoa sekä inkivääriä ja pikkelöi 1-2-3 liemessä.
Lisää majoneesin joukkoon limenkuorta ja limen mehua. Mausta suolalla. Nosta makrillifileet cevicheliemeen ja anna marinoitua.
Leikkaa vesimelonista siivuja ja nosta lautaselle. Nosta makrillifile liemestä ja siirrä vesimelonin viereen lautaselle. Lisää yrttiöljyä cevicheliemeen ja tarjoile kastike erikseen kannussa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku