Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Tom Yum Talay -keitto – Jennyn resepti

mc_eps11_kierros2_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1
Julkaistu 12.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Ainekset

  • rapuja tai rapujen pyrstöjä muutamia per annos
  • 1 sitruunaruoho
  • muutama korianterin oksa
  • 2-3 cm pala inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 4 dl kanalientä
  • ½-1 punainen chili
  • muutama kaffirlimen lehtiä kuivana
  • 2-3 rkl soijaa
  • 2 limeä
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 tomaatti viipaleina
  • korianteria koristeluun
  • riisinuudelia koristeeksi
  • 1 paksoi
  • parin sentin pala juuriselleriä
  • 1 rkl miriniä
  • 2-3 herkkusientä

Valmistusohje

Laita kanaliemi kattilaan, lisää pieneksi pilkotut inkivääri, chili, valkosipuli, sitruunaruoho ja limenlehdet. keittele hetki ja lisää viipaloidut tomaatit ja herkkusienet. Anna porista hiljaa, lisää ¾ limemehu, limen kuorta, sokeri ja kalakastike. Tarkistele makua ja lisää tarvittaessa chiliä, limeä tai kalakastiketta. Lisää liemeen suikaloitu juuriselleri ja muutaman paksoinlehden varret viipaleina.

Renssaa rapujen pyrstöt ja lisää liemeen, joka ei enää kiehu. Lisää myös limemehua. Tarkista makua jatkuvasti.

Ryöppää liemessä pari paksoin lehteä, ja nosta sivuun. Nosta myös ravut sivuun ja siivilöi liemi talteen.

Nosta kattilasta liemen jälkeen jääneet vihannekset ja sienet lautaselle. Lisää päälle ravut ja paksoin lehdet.

Frittaa riisinuudelia ja lisää annoksen päälle.

Koristele korianterilla ja laita vähän limemehua vielä päälle.

Kaada liemi tarjoiluvaiheessa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef