MasterChef Suomi: Vihreä ceviche, Antin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.
Ainekset
- 1 puntti minttua
- 1 puntti kirveliä
- 1 puntti lehtipersilijaa
- 1 puntti sitruunamelissaa
- Oliiviöljyä
- Sokeria
- Hienoa merisuolaa
- 1 kpl verigreippi
- 1 kpl mango
- 1 kpl kiivi
- 1 kpl omena
- 1/2 siikafilee
- 6 kpl limeä
- 1 kpl vihreä jalapeno
Valmistusohje
Fileoi siika ja poista ruodot. Leikkaa siikasta tankoja ja pilko pieneksi kuutioksi. Siirrä kulhoon ja purista joukkoon kolmen sitruunan sekä puolikkaan verigreipin mehu. Pilko joukkoon puolikas omena pienenä kuutiona sekä puolikas vihreä jalapeno. Pilko joukkoon minttua, kirveliä sekä lehtipersilijaa. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Laita jääkaappiin maustumaan n. 25 minuutiksi.
Valmista vinaigrette. Laita kulhoon oliiviöljyä, sokeria sekä 2 limen mehu. Sekoita ja mausta suolalla. Leikkaa joukkoon minttua sekä lehtipersilijaa. Raasta yhden limen kuori mukaan. Kaada seos blenderiin ja aja tasaiseksi vihreäksi nesteeksi.
Pilko kulhoon kiiviä ja mangoa hienona kuutiona. Lisää joukkoon hienonnettua sitruunamelissaa ja sekoita.
Kasaa annos niin, että laita kiivi sekä mango alle. Siihen päälle cevicheä. Kaada vinaigrette annoksen sivuilla. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"