Bento-boksi Thai tyyliin – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Raaka-aineet
- Rapupallot
- Jättikatkarapu (n. 1 kpl / rapupallo)
- 1kpl Kevätsipuli
- 1kpl Tuore chili
- 10g Inkivääri
- Tuoreita yrttejä (Thaibasilika, Aasian minttu, Korianteri)
- Suola
- Mustapippuri
- Yhden limenkuori
- Rypsiöljy frittaamiseen
- Majoneesi
- 50g Tuoreita yrttejä
- 1kpl Kananmuna
- Rypsiöljy
- Yuzu
- Suola
- 2kpl Kampasimpukka
- Suola
- Mustapippuri
- Rypsiöljy
- Som Tam
- 1kpl Kyssäkaali
- 1kpl Granny Smith Omena
- 1kpl Tuore chili
- 1kpl Lime
- 1rkl Kalakastike
- 1rkl Ruokosokeri
- 2rkl Oliiviöljy
- 1kpl pak choi
- 3rkl Yuzu-mehu
- Rypsiöljy
- Suola
- Mustapippuri
Valmistusohje
Poista jättikatkaravuista peräsuolet ja pilko pieneksi muitten ainesten kanssa. Sekoita massaan 1 kananmuna sekä kourallinen pankojauhoja. Anna vetäytyä jääkapissa n. 30 min, leivitä pankojauhoilla ja friteeraa 170 asteisessa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Anna levätä ritilän päällä.
Tee majoneesiin ensin yrttiöljy. Lisää tehosekoittimeen reilusti yrttejä sekä ruokaöljyä niin, että yrtit lähes peittyvät. Anna tehosekoittimen käydä täydellä teholla muutama minuutti. Sekoita majoneesin kanssa.
Lämmitä paistinpannulla rypsiöljy täydellä teholla erittäin kuumaksi. Kuivaa kampasimpukoiden pinta talouspaperilla tai kuituliinalla ja mausta suolalla. Paista kampasimpukoita n. 1-2 min / puoli kunnes molemmilla puolilla on nätti kullanruskea karamellisoitunut pinta.
Mausta pak choi kevyesti yuzu-mehulla (voit käyttää myös sitruunan tai limen mehua), sekä oliiviöljyllä ja suolalla ja pippurilla. Grillaa nopeasti kuumalla hiiligrillillä. Murskaa valkosipulin kynsi ja sivele sillä pak choin pinta.
Suikaloi kyssäkaalisalaatin ainekset samankokoisiksi ja sekoita keskenään kulhossa. Mausta chilillä, limellä, kalakastikkeella ja sokerilla. Lisää oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka