MasterChef: Tyrniä kolmella tapaa – Favion resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.
Ainekset
- 200 g taimen
- 3 dl tyrnimarjoja
- 2 dl valkoviiniä
- 1\2 dl valkoviinietikkaa
- 3 dl kuohukerma
- 300 g voita
- 200 g kukkakaalia
- 6 g agar agaria
- 100 g tuorejuustoa
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 1 limen mehu
- 1 limen kuoret
- 1 kpl shalottisipuli
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Aloita renssaamalla taimen, ja leikkaamalla pieniksi suupaloiksi.
Tee tyrnigeeli ajamalla 2dl tyrnimarjaa tehosekoittimessa veden, suolan ja sokerin kanssa. Siivilöi kattilaan, kiehauta ja lisää agar agar. Laita pellille ohut kerros hyytymään.
Kuori ja pilko shalottisipuli ja laita suikaloitu sipuli kattilaan. Lisää valkoviini ja valkoviinietikka. Redusoi ja lisää 1dl kermaa, kiehauta. Lisää n.200g voikuutioita vähitellen ja aja sauvasekoittimella samaan aikaan. Lisää noin 1\2dl tyrnimarjaa ja aja vielä sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja tarvittaessa hapolla.
Pilko kukkakaalit pieniksi ja keitä ne kypsiksi kermassa ja voissa. Kun ovat ylikypsiä, aja tehosekoittimessa ja mausta suolalla. Siivilöi ja laita pursotuspussiin halutessasi.
Vatkaa hetki tuorejuustoa ja lisää limemehu, limen kuoret ja lisää pieneksi pilkottu pistaasipähkinä. Sekoita ja mausta suolalla. Laita pursotuspussiin.
Sekoita vähän sokeria loppujen tyrnimarjojen kanssa. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku