MasterChef: Grillattu kaali, kaali-omenasalaatti, puolukkaa – Sinisen joukkueen resepti

kaali

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

Ainekset

  • 1/2 Kaali
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 kpl omenaa
  • 2/4 kaalia
  • 2 dl puolukkaa
  • 3 dl vettä
  • 3 g agar agaria
  • 500 g maa-arktisokkaa
  • 250 g kaura creme fraiche
  • 1 kpl sitruunan mehu
  • 0,5 dl puolukkaa
  • 4 kpl suolaheinää
  • Kukkia koristeeksi
  • Lipstikkaa maun mukaan

Valmistusohje

Leikkaa kaali lohkoksi, mausta öljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 25 min ja lopuksi grillaa hiiligrillissä.

Valmista pikkeliliemi lisäämällä etikka, sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Pilko kaali ja laita lämpimään pikkeliliemeen. Lopuksi siivilöi ja sekoita leikattu omena. Mausta suolalla.

Kiehauta vesi ja puolukat, siivilöi ja paina puolukat siivilän läpi. Lisää agar ja keitä noin 3min. Jäähdytä ja aja tehosekoittimessa seos. Laita pulloon tai pursotuspussiin.

Paahda maa-arktisokka noin 40 min. Siirrä tämän jälkeen pannulle kaura creme fraichen kanssa ja keitä 15min. Aja tehosekoittimessa kaikki ja siivilöi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.

Viimeistele annos puolukalla, kukilla ja yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!