MasterChef: Appelsiinia ja tummaa suklaata – Heinin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps1_annos_heini_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Jäätelö

  • 2 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Maitoa
  • 1dl Sokeria
  • 3kpl Valkuaista
  • 400 g Tummaa suklaata

Appelsiinikakku

  • 2 kpl Kananmunia
  • 2 dl Sokeriaa
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 1 tl Leivinjauhetta

Appelsiinisiirappi

  • 1 dl Vettä
  • 0,75 dl Sokeria
  • 1 kpl Appelsiinin mehu ja kuori

Appelsiinivaahto

  • 2dl Kuohukermaa
  • 2 rkl Sokeria
  • 1kpl Appelsiinin kuori
  • Tuille
  • 60 g Öljyä
  • 50 g Vettä
  • 10 g Vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kuumenna kattilassa kerma ja maito. Sulata suklaa seokseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, ja yhdistä maidon, kerman ja suklaan kanssa. Kuumenna massa 84 asteiseksi. Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen, ja anna valmistua noin 45min.

Riko lasiin 2 kananmunaa, ja mittaa samanlaisiin laseihin sama määrä sokeria ja vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30min.

Laita kattilaan vesi, sokeri ja appelsiinin mehu sekä kuori. Keitä seosta hiljalleen kasaan, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Kasta kakusta leikattu pala siirappiin ennen esillepanoa, ja lusikoi myös kakun päälle.

Sekoita vehnäjauho, öljy ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna pannu kuumaksi, ja laita lusikallinen taikinaa pannulle. Paista keksiä, kunnes se menee pitsimäiseksi ja ottaa väriä. Laita kuivumaan talouspaperin päälle.

Vatkaa kerma ja sokeri, ja lisää joukkoon hieman appelsiininkuorta.

Parhaat ruokaohjelmat