MasterChef: Mutakakku – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 120 g voita
- 1 dl sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- hippusellinen suolaa
- 2 dl marjoja
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl viskiä
- 1 appelsiini
- 3 rkl mascarponea
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl mantelirouhetta
Valmistusohje
Valmista marjamelba. Laita marjat ja 0,5 dl sokeria kasariin ja tilkka vettä. Keittele ja muussaa marjat. Siivilöi siemenet pois.
Valmista mascarponevaahto. Vispaa kerma ja mascarponevaahto sileäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta vähän appelsiinin kuorta ja sekoita se ja viski joukkoon. Laita kylmään odottamaan.
Valmista mutakakkutaikina. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat ja sileäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile 0,5 dl kerrallaan siivilän läpi ja vispaa joukkoon. Lisää sula suklaa joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi vielä hippusellinen suolaa.
Rasvaa kakkuvuoka ja lämmitä uuni 220 asteeseen. Kypsennä kakkua uunissa keskitasolla n. 7-8 minuuttia. Pidä kakkua silmällä, jotta se ei varmasti mene liian kypsäksi. Ota uunista pois ja anna hetki jähmettyä vuoassa.
Asettele lautaselle melbaa, kakku ja päälle mascarponea ja marjoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku