MasterChef: Mutakakku – Jennyn resepti

mc_eps16_kierros1_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_2 (1)

MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 120 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • hippusellinen suolaa
  • 2 dl marjoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl viskiä
  • 1 appelsiini
  • 3 rkl mascarponea
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl mantelirouhetta

Valmistusohje

Valmista marjamelba. Laita marjat ja 0,5 dl sokeria kasariin ja tilkka vettä. Keittele ja muussaa marjat. Siivilöi siemenet pois.

Valmista mascarponevaahto. Vispaa kerma ja mascarponevaahto sileäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta vähän appelsiinin kuorta ja sekoita se ja viski joukkoon. Laita kylmään odottamaan.

Valmista mutakakkutaikina. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat ja sileäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile 0,5 dl kerrallaan siivilän läpi ja vispaa joukkoon. Lisää sula suklaa joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi vielä hippusellinen suolaa.

Rasvaa kakkuvuoka ja lämmitä uuni 220 asteeseen. Kypsennä kakkua uunissa keskitasolla n. 7-8 minuuttia. Pidä kakkua silmällä, jotta se ei varmasti mene liian kypsäksi. Ota uunista pois ja anna hetki jähmettyä vuoassa.

Asettele lautaselle melbaa, kakku ja päälle mascarponea ja marjoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.