MasterChef Suomi: Bao bun Shao Xing rapealla kanalla, Then resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.
Bun taikina
- 45 g voita
- 165 g täysmaitoa
- 7.5 g kuivahiivaa
- 180 g 00-jauhoa
- 180g vehnäjauhoa
- 35 g sokeria
- 5 g hienoa merisuolaa
- 2 g leivinjauhetta
- 2 g ruokasoodaa
- 12.5 g väriainetta (musta)
Shao Xing kana
- 250 g nahallista kanan paistipalaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl mustapippuria
- 5 rkl maissitärkkelystä
- 2 kpl salottisipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 3 cm pala inkivääriä
- 0.5 dl Shao Xing viiniä
- 30 g Kivi sokeria (palmusokeria)
- 1 dl soijaa
- 0.6 dl etikkaa
Valmistusohje
Valmista taikina. Lämmitä maito lämpimäksi ja sulata voi (älä lämmitä voita yli 40c). Laita yleiskoneen kulhoon lämmin maito, voisula ja kuivahiiva. Sekoita ja anna hiivan turvota n.15min.
Kun 15min kulunut, siivilöi kulhoon kuiva-aineet. Käytä yleiskoneen taikinakoukkua ja vaivaa seos taikinaksi n.10min. Kun taikina on valmis, muotoile se palloksi, peitä kulho (jotta taikina ei kuivu) ja jätä kulhoon kohoamaan 1h ajan.
Aloita kanan valmistus: Leikkaa kanasta ensin nahka pois talteen. Pilko kana suupaloiksi ja laita kulhoon. Lisää pieni loraus Shao Xing viiniä sekä suola ja pippuri ja anna maustua. Valmista sillä välin kastike.
KASTIKE: : Kuori ja pilko salottisipuli, inkivääri ja valkosipuli ja kuullota paistinpannussa miedolla lämmöllä. Huom. Aloita salottisipulista ja inkivääristä ensin ja lisää vasta viimeiseksi valkosipulit (palavat helposti mikäli lisätään ensimmäiseksi). Lisää kivi sokeri (kannattaa murskata sokeri=sulaa nopeammin) pannulle ja lämmitä kunnes sokeri sulanut ja nesteytynyt. Lisää Shao Xing viini ja lämmitä kunnes alkoholi on haihtunut pois. Lisää soija ja etikka. Redusoi kastiketta kunnes kastike melkein puolittuu. Siivilöi kastike kulhoon ja ota myös jäljelle jäävä seos (salot.sip/valk.sip/inkivääri) talteen. Kaada kastikkeen neste kastikepannulle ja lisää maissitärkkelystä ja lämmitä kunnes neste kiinteytyy.
Aloita taikinan teko kun buni taikinaa kohotettu 1h. Muotoile taikina: Puolita taikina ja kauli taikinasta litteä levy. Paina ympyrän muotoisella muotilla taikinasta bunit. Kauli vielä muotoja kevyesti ja taita keskeltä. Kauli vielä kerran kevyesti (jotta muoto ei aukea höyryttämisessä). Höyrytä bunit. Laita muotoillut bunit bambu höyrykoriin ja höyrytä 15min. Ota valmiit bunit jäähtymään ja palaa kanan valmistukseen.
Kun kanat ovat maustuneet, kaada ylimääräinen neste pois ja lisää maissitärkkelys ja sekoita kunnes jauhot peittävät lihan kokonaan. Paista kanat pannulla reilussa öljyssä rapeiksi. Kun kanat on paistettu, putsaa pannu öljystä ja lisää kanan nahka ja paista rapeaksi öljyssä. Ota nahka pois pannulta (jätä öljyt) ja lisää Shao Xing kastikkeen neste ja kana. Lämmitä ja pyöritä kanoja kastikkeessa kunnes kastike peittää kanan.
Lisää kana bunien väliin ja halutessasi pikkelöityä kurkkuja, yrttejä, mätiä tai muuta omaan makuun mieluisia lisukkeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa