Dim Sum

Dim sumit ovat hongkongilaisia höyryäviä lihalla, kalalla tai äyriäisillä täytettyjä nyyttejä. Tässä saat perustaikinan ja porsaanfileetäytteen reseptin. Jos taikinan teko tuntuu vaivalloiselta, voit ostaa valmistaikinaa aasialaisista kaupoista.

4 annosta

  • 1½ rkl kuivahiivaa (15 g)
  • 2½ tl sokeria
  • 3 rkl haaleaa vettä
  • 8 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl haaleaa maitoa
  • 500 g porsaanfileetä
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl suolatonta voita
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl Maizenaa

Valmistusohje

1. Taikina: Sekoita hiiva ja sokeri haaleaan veteen, kunnes hiiva on liuennut. Anna seoksen kohota kaksinkertaiseksi. Mittaa jauhot kulhoon ja lisää hiivaseos ja maito vähän kerrallaan. Sekoita taikinaksi. Alusta taikinaa leivinpöydällä 10 minuuttia ja anna kohota kaksinkertaiseksi noin puolitoista tuntia.

2. Täyte: Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä voi paistinpannussa ja kuullota valkosipuli kullanruskeaksi. Nosta valkosipuli rasvasta ja heitä se pois. Lisää liha, sokeri ja soija ja paista 2 minuuttia. Sekoita Maizena vesitilkkaan, lisää suurus pannuun ja anna kastikkeen saostua.

3. Nyytit: Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Kieritä se pötkyläksi ja leikkaa 24 osaan. Kauli jokainen osa pyöryläksi, läpimitaltaan noin 10 cm. Nosta taikinalle täytettä ja nipistä taikina tiiviiksi nyytiksi. Anna nyyttien levätä puoli tuntia. Nosta nyytit höyrykattilaan niin, etteivät ne kosketa toisiaan ja kypsennä voimakkaasti kiehuvan veden päällä 15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.