MasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.
Ainekset
- 1 kpl kokonainen kevät kananpoika
- 2 kpl varhaisporkkanaa
- 1 kpl selleriä
- 1 kpl sitruuna
- 1 kpl banaanisalottisipulia
- 5 dl oliiviöljyä
- 4 kpl valkosipulia
- 2 kpl helmisipulia
- 0,5 dl kasvislientä
- 300 g Valio voita
- 1 puntti ranskalaista rakuunaa
- 1 puntti Timjamia
- 0,5 dl valkoviiniä
- 2 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- Merisuolaa
- Mustapippuria
Valmistusohje
Aloita paloittelemalla kokonainen kana. Leikkaa niin, että otat reisipalat, siipipalat sekä rintalastan irti. Pilko yksi salottisipuli sekä valkosipuli. Laita kattilaan öljyyn kanssa ja ota kanan paloihin väriä. Kaada kasvislientä perään niin, että kanan siipipalat peittyvät. Laita rakuunaa ja timjamia joukkoon. Keitä kasaan. Siivilöi ja kaada eri kattilaan. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunan mehulla.
Tee 1-2-3 liemi. Kaada kattilaan 1 dl etikkaa, 2 dl sokeri ja 3 dl vesi. Kiehauta ja ota levyltä pois. Pilko kannat helmisipulista pois. Laita sipulit kulhoon liemen kanssa. Mausta suolalla ja lisää joukkoon timjamia. Anna jäähtyä ja maustua n. 40min.
Pilko selleristä siivuja ja stanssaa ympyrän muotoisia paloja. Laita pannulle voita ja ota ympyrän muotoisiin sellereihin väriä pintaan. Kaada joukkoon kasvislientä niin että sellerit melkein peittyvät. Lisää pannun päälle pannun muotoinen leivinpaperi. Anna kiehua täydellä teholla, kunnes sellerit ovat hieman pehmentyneet. Laita lämpöä alas ja kiehauta neste pois. Lisää joukkoon timjamia sekä mausta suolalla ja pippurilla.
Mausta kanan koppa suolalla ja pippurilla. Paista pannulla nahkapinta alaspäin kaunis väri voissa, valkosipulissa ja timjamissa. Valele paistovoilla koppaa. Laita lämpömittarin kanssa uuniin ja kypsennä niin että sisälämpö on 50 astetta. Ota uunista pois ja anna levätä n. 10 min.
Kiehauta kasvislientä ja lisää porkkanat joukkoon. Kypsennä niin että veitsen kärki menee juuri ja juuri porkkanasta läpi.
Leikkaa kanasta rinnat irti. Asettele kana nahka ylöspäin lautaselle, porkkanan, sellerin ja helmisipulin kanssa. Lisää kastike kastikepannuun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"