Renssaa kana ja ota rintafileestä nahka pois. Leikkaa valkosipuliruohosta hienoa chiffonadea. Pyöritä kananrintafilee pituussuunnassa tiukalle rullalle ja leivitä se valkosipuliruoholla ja suolalla, mutta jätä pieni osa vs-ruohoa koristeeksi. Kääri rulla tiukasti elmukelmuun ja tee elmukelmun päihin solmut (Voit tarvittaessa leikata pienet suikaleet kelmusta ja sitoa niillä kelmun päädyt). Laita vettä medium lämmölle kiehumaan ja laita ballotine sinne niin, että se juuri peittyy. Aseta lämpömittari kanaan ja odota, kunnes lämpötila nousee 75 asteeseen.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko puhdistetut, mutta ei kuoritut maa-artisokat pituussuunnassa 0.5 cm paksuisiksi paloiksi, rouhi päälle suolaa ja lorauta vähän rypsiöljyä tai pieniä nokareita voita. Paahda uunissa niin kauan kunnes ovat rapeita, n. 35min.
Kuori ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi perunat, palsternakka ja sipuli. Laita pannulle 50 g voita ja nosta lämpöä korkealle. Paahda ja kypsennä pannulla niin, että ne saa reilusti väriä ja sipulit karamellisoituu. Lisää kuohukermaa 1,5 dl sekaan niin, että se redusoituu. Lisää samalla vähän suolaa ja etikkaa. Laita sinekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vielä n.0.5 dl kermaa.
Pilko kantarellit ja kuullota ne n. 25 g voita.
Valitse kaunis (esim. kotimainen terracotan värinen savilautanen.) Laita pyrettä n. 1,5 dl lautasen keskelle. Pyöräytä lusikalla tasainen ympyrä, mutta tee keskelle kuoppa kanoille. Leikkaa ballotineista pyöreitä kiekkoja 2kpl yhteen annokseen ja asettele ne kellotaulussa numeroon 1 ja 7. Lisää kanakiekkojen kylkeen kuullotettuja kantarelleja. Asettele vielä päälle rapeat maa-artisokat ja koristele annos syötävillä kukilla.