Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kananfilettä, Nean resepti

MasterChef kausi 7  jakso 1 nea
Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Kana

  • 2 kpl kanan rintafileitä
  • 2 kpl kanan sisäfileitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Kantarellikastike

  • ½ sipuli
  • 1 dl kantarelleja
  • 1 dl keittiön kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Maa-artisokka-palsternakkapyree

  • ½ sipuli
  • 5 kpl pieniä maa-artisokkia
  • 1 pieni palsternakka
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paahtamiseen

Provencen yrttiöljy tomaatille

  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • pieni nippu provencen yrttejä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • sokeria

Valmistusohje

Ota kanafileet huoneenlämpöön ainakin 30min ennen valmistusta. Pilko sipuli pieneksi kuutioksi. Samoin artisokat, palsternakka sekä kantarellit.

Laita voita kattilaan ja lisää sinne artisokat sekä palsternakat. Lisää ripaus suolaa ja pippuria, sekä hetken päästä sipulit ja anna paahtua kunnolla välillä sekoittaen. Lisää n. 2 dl vettä ja lisäile vettä edellisen haihduttua. Kuitenkin niin, että lopuksi kattilassa ei olisi vettä juurikaan pohjalla.

Lisää kuumalle paistinpannulle voi ja kanan rintafileet, pyöräytä myllystä muutama kierros suolaa sekä pippuria ja paista n. 5 min per puoli. 

Siirrä fileet pannulta sivuun ja lisää kantarellit seuraavaksi pannulle. Paista kantarelleja hetki kuivalla pannulla, lisää sitten voi, sipulit suola ja pippuri. Lisää kerma, pyöritä hetken pannulla ja kaada kastike sitten pieneen kattilaan ja hämmentele välillä miedolla lämmöllä. 

Lisää seuraavaksi pannulle voi sekä kanan sisäfileet mausteineen. Ohuille sisäfileille paistoajaksi riittää 1-2 min per puoli. Lisää sisäfileet rintafileiden kanssa pieneen uunivuokaan, kaada pannulle 1 dl vettä, pyöräytä muutaman kerran ja ota liemi talteen uunivuokaan. Paista noin 10 min 180C asteisessa uunissa.

Viipaloi tomaatti valmiiksi sivuun ja valmista yrttiöljy laittamalla kaikki ainekset blenderiin. Parhaimman tuloksen saat, jos valmistat öljyn pienessä kipossa sauvasekoittimen kanssa.

Valmista pyree soseuttamalla ainekset, mieluiten sauvasekoittimella. Huolehdi, ettei nestettä ole liikaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit