Pese perunat, viipaloi ne n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Kuumenna laakea pannu ja lisää pohjalle öljyä niin, että pohja peittyy. Aseta perunaviipaleet pannuun leikkuupinta alaspäin ja paista korkealla lämmöllä välillä käännellen, kunnes pinnat ovat ruskistuneet. Madalla lämpö keskilämmölle ja jätä perunat paistumaan 30 minuutiksi, kääntele välillä.
Silppua sipuli ja kantarellit. Kuumenna pieni pannu ja lisää kantarellit kuivalle pannulle, lisää sipuli ja 50 g voita, kun kantarelleista on kosteus haihtunut. Paista n. 10 minuuttia ja lisää kerma ja suola. Jätä hautumaan, sekoita välillä.
Kuori raparperin varret ja suikaloi ne, sekä kaali ohuiksi, n. 5 cm pitkiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa. Valmista vinegretti sekoittamalla pienessä kulhossa keskenään rypsiöljy, viinietikka, sitruunanmehu, sinappi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Kuumenna iso paistinpannu ja aseta portobellot kuivalle pannulle lakin pintapuoli ylöspäin. Paahda kunnes pinta kuivuu, lisää pannulle 100 g voita ja paista sieniä käännellen, kunnes ovat kauttaaltaan kypsät. Mausta suoalla.
Sekoita vinegretti kaalin ja raparperin joukkoon ja sekoita. Asettele lautaselle portobellon lakki, perunaviipaleet ja kaali-raparperislaw ja päälle kantarellimuhennos.