Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kanankoivet ja palsternakkaperunapyree, Miikkan resepti

MasterChef kausi 7  jakso 1 miikka
Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 5-6 pientä perunaa
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • 3 kpl luumutomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kpl kanan koipipalaa
  • basilikaa
  • salviaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan ja kuori perunat, sekä palsternakka valmiiksi. Pilko perunat ja palsternakka pienemmiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin. Lisää perunat, palsternakat ja suola kiehuvaan veteen. Keitä kypsäksi. Kaada vesi pois, lisää perunat ja palsternakat blenderiin tai sauvasekottimella jyrää tasaiseksi pyreeksi. Lisää sekaan ruokalusikallinen voita ja tarkista vielä suola. 

Samalla kun juurekset kypsyvät kattilassa, pilko sipuli ja tomaatit ja kuullota ne pannulla pehmeäksi. Kun sipuli ja tomaatit on pehmeää ja saanut väriä ota ne erilliseen kulhoon ja blendaa tomaattikastikkeeksi, muista lisätä tuore basilika ja blendaa seos.

Kanankoipipalat on hyvä suolata ennekuin alkaa paistamaan. Lisää kuumalle pannulle rypsiöljyä ja kanat nahkapuoli pannunpintaa kohti. Paista kunnes pinta on kullanruskea ja käännä kana toisinpäin. Paista vielä hetki toista puolta, ennekuin lisäät pannulle Valion voita ja Järvikylän tuoretta Salviaa. Siirrät pannu uuniin, jotta kana kypsyy sisältä läpikotaisin ja saa voin ja salvian makua imettyä itseensä. 

Kun kana on valmis ota se uunista pois, voitele pintaa vielä pannulla olevalla voisulalla ja hienonna salviaa koristeeksi.

YRITTINEN TOMAATTIKASTIKE: Lisää pilkottu sipuli pannulle ja paista ruokalusikallisessa voita. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää joukkoon pilkotut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun sipuli ja tomaatti ovat pehmenneet ja karamelisoituneet, lisää ne kulhoon ja plitzaa hienommaksi tuoreen basilikan kanssa. Maista ja tarkista suola.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit