MasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.
Ainekset
- 1 kpl siisti kalvoton poronmaksa
- 2 dl lihalientä
- 2 kpl kiinteää perunaa
- 2 dl Valion kuohukermaa
- 2 dl valmista kasvislientä
- 2 kpl mustajuurta
- n. 50 g voita
- Oliiviöljyä
- Hienoa merisuolaa
- Pippuria
- Pari oksaa timjamia
- Ruohosipulia ja syötäviä orvokkeja koristeluun
Valmistusohje
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Pese ja leikkaa perunat pitkittäin kahdeksaan lohkoon, paista pannulla voin ja öljyn seoksessa hetki, laita perunalohkot uunivuokaan/pellille ja nosta pelti uuniin 180 asteeseen.
Kaada lihaliemi kattilaan, lisää pari oksaa timjamia, mustapippuria myllystä ja tarvittaessa suolaa ja keitä liemi kasaan. Lisää lopussa nokare voita ja siivilöi kastike.
Laita kasvisliemi ja kerma kattilaan kuumenemaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja paloittele mustajuuret ja laita nesteeseen kiehumaan. Keitä juuret kypsiksi, noin 15 min. Siivilöi liemi toiseen astiaan ja laita mustajuuret blenderiin ja soseuta, lisää nestettä joukkoon tarpeen mukaan (noin 0,5dl), jotta pyree notkistuu. Siivilöi pyree vielä hienon siivilän läpi jotta saat mahdollisimman tasaisen pyreen.
Laita parilapannu kuumenemaan, leikkaa maksa vinottain noin 5mm siivuiksi, painele pinnat kuivaksi. Sivele pihvit oliiviöljyllä, lisää pintoihin suolaa ja pippuria. Paista pihvejä kuumalla parilalla molemmilta puolilta noin 2 min.
Kokoa annos.
Laita lusikalla mustajuuripyreetä lautaselle ja nosta perunalohkot pyreen päälle. Nosta poron maksapihvit lautaselle lohkojen viereen, kaada kastike pieneen kannuun lautaselle. Koristele annos ruohosipulilla ja Järvikylän orvokeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka