Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Possurulla ja omenaa, Maritan resepti

MasterChef_EPS13_annos_MARITA_kuva_juuli_aschan_sveins_7717
Julkaistu 30.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Possurulla

  • 300 g possun ulkofilettä palana
  • 2 dl sieniä
  • 1 omena
  • 1 salottisipuli
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • Normaalisuolaista voita

Omenapyree

  • 2 isoa omenaa

Fondant peruna+ omena

  • 4 isoa perunaa
  • 2 omenaa

Omenainen kastike

  • Pieni pala possua
  • 2 salottisipulia
  • 1 omena
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • Valkoviiniä
  • Lihalientä
  • Pippuria
  • Hienoa merisuolaa

Valmistusohje

Omenainen kastike: Paista pientä possun palaa, salottisipulia ja omenaa öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini ja anna redusoitua. Lisää lihalientä ja keitä kasaan.

Possurulla: Paista paloitelluista sienistä neste pois kuivalla pannulla ja lisää voita. Lisää kuutioidut sipulit ja omenat. Paista pehmeäksi. Leikkaa possu ohueksi levyksi ja nuiji. Suolaa ja pippuroi. Levitä täyte possulle ja kääri rullalle. Sido rulla. Paista pannulla pinnat ja laita pannu uuniin 225 astetta noin 25 minuuttia.

Fondandt: Kuori ja paloittele omenat ja perunat. Paista runsaassa voissa pannulla. Suolaa ja pippuroi. Lisää lihalientä niin, että perunat peittyvät . Laita päälle leivinpaperi ja anna kiehua kypsäksi.

Siivilöi kastike ja viimeistele kermalla. Keitä omenat pyreeseen pienessä vesitilkassa. Kaada vesi pois ja paseeraa omenat siivilän läpi.

Ota possurulla uunista, leikkaa lautaselle pala, asettele ympärille perunaa ja omenaa. Pursota omenapyreetä hiukan, lisää koristeeksi muutama julienne leikattu tuore omenanpala. Kaada kastike possun päälle. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit