MasterChef Suomi: Possurulla ja omenaa, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Possurulla
- 300 g possun ulkofilettä palana
- 2 dl sieniä
- 1 omena
- 1 salottisipuli
- Hienoa merisuolaa
- Pippuria
- Normaalisuolaista voita
Omenapyree
- 2 isoa omenaa
Fondant peruna+ omena
- 4 isoa perunaa
- 2 omenaa
Omenainen kastike
- Pieni pala possua
- 2 salottisipulia
- 1 omena
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Valkoviiniä
- Lihalientä
- Pippuria
- Hienoa merisuolaa
Valmistusohje
Omenainen kastike: Paista pientä possun palaa, salottisipulia ja omenaa öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini ja anna redusoitua. Lisää lihalientä ja keitä kasaan.
Possurulla: Paista paloitelluista sienistä neste pois kuivalla pannulla ja lisää voita. Lisää kuutioidut sipulit ja omenat. Paista pehmeäksi. Leikkaa possu ohueksi levyksi ja nuiji. Suolaa ja pippuroi. Levitä täyte possulle ja kääri rullalle. Sido rulla. Paista pannulla pinnat ja laita pannu uuniin 225 astetta noin 25 minuuttia.
Fondandt: Kuori ja paloittele omenat ja perunat. Paista runsaassa voissa pannulla. Suolaa ja pippuroi. Lisää lihalientä niin, että perunat peittyvät . Laita päälle leivinpaperi ja anna kiehua kypsäksi.
Siivilöi kastike ja viimeistele kermalla. Keitä omenat pyreeseen pienessä vesitilkassa. Kaada vesi pois ja paseeraa omenat siivilän läpi.
Ota possurulla uunista, leikkaa lautaselle pala, asettele ympärille perunaa ja omenaa. Pursota omenapyreetä hiukan, lisää koristeeksi muutama julienne leikattu tuore omenanpala. Kaada kastike possun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka