MasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps10_annos_risotto_PIETARI_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.

Ainekset

  • 1 pnt Salviaa
  • Puolikas myskikurpitsa
  • 3 kpl Prociutto-viipale
  • 2 dl Risottoriisiä
  • 1 kpl Sitruuna
  • 80 g Parmesaania
  • 5 dl Kanalientä
  • 50 g Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 1,5 dl Valkoviiniä

Valmistusohje

Kuutio kurpitsa arpakuution kokoisiksi kuutioiksi ja kypsennä lähes kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä.  Paista prociuttot rapeaksi oliiviöljyssä, laita ritilän tai talouspaperin päälle jäähtymään. Säästä öljy pannulle ja paahda kurpitsakuutioita prociutto-öljyssä. Soseuta puolet kuutioista. 

Kuumenna kanaliemi kattilassa ja lisää liemeen salviaa. Säästä salviasta muutama lehti koristeluun. Voit pilkkoa koristelehdet pieneksi. 

Pilko sipuli niin pieneksi kuutioksi kuin pystyt, ja kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on kypsää. Lisää riisi pannulle ja paahda riisiä välillä sekoittaen, kunnes riisistä lähtee hieman pähkinäinen aromi. Varo polttamasta riisiä. 

Lisää pannulle valkoviini ja anna viinin haihtua. Kun viini on haihtunut ala lisäämään kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan. Pidä risotto kokoajan liikkeessä ja sekoita sitä taukoamatta nuolijalla tai puulastalla. Kun riisi on lähes kypsää, sekoita joukkoon kurpitsasose. 

Kun riisi on kypsää, lisää ¾ osaa parmesanista sekä voi. Mausta sitruunanmehulla. Tarkista suola. 

Koristele risotto kurpitsakuutioilla, rapealla prociutolla sekä salvialla. Raasta päälle parmesaania ja purista vielä hieman sitruunanmehua päälle. 

Parhaat ruokaohjelmat