MasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.
Ainekset
- 1 pnt Salviaa
- Puolikas myskikurpitsa
- 3 kpl Prociutto-viipale
- 2 dl Risottoriisiä
- 1 kpl Sitruuna
- 80 g Parmesaania
- 5 dl Kanalientä
- 50 g Voita
- Suolaa
- Mustapippuria
- 1 kpl Salottisipuli
- 1,5 dl Valkoviiniä
Valmistusohje
Kuutio kurpitsa arpakuution kokoisiksi kuutioiksi ja kypsennä lähes kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Paista prociuttot rapeaksi oliiviöljyssä, laita ritilän tai talouspaperin päälle jäähtymään. Säästä öljy pannulle ja paahda kurpitsakuutioita prociutto-öljyssä. Soseuta puolet kuutioista.
Kuumenna kanaliemi kattilassa ja lisää liemeen salviaa. Säästä salviasta muutama lehti koristeluun. Voit pilkkoa koristelehdet pieneksi.
Pilko sipuli niin pieneksi kuutioksi kuin pystyt, ja kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on kypsää. Lisää riisi pannulle ja paahda riisiä välillä sekoittaen, kunnes riisistä lähtee hieman pähkinäinen aromi. Varo polttamasta riisiä.
Lisää pannulle valkoviini ja anna viinin haihtua. Kun viini on haihtunut ala lisäämään kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan. Pidä risotto kokoajan liikkeessä ja sekoita sitä taukoamatta nuolijalla tai puulastalla. Kun riisi on lähes kypsää, sekoita joukkoon kurpitsasose.
Kun riisi on kypsää, lisää ¾ osaa parmesanista sekä voi. Mausta sitruunanmehulla. Tarkista suola.
Koristele risotto kurpitsakuutioilla, rapealla prociutolla sekä salvialla. Raasta päälle parmesaania ja purista vielä hieman sitruunanmehua päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka