MasterChef: Tomaattia, savustettua maitoa ja grillattua kampasimpukkaa – Aleksin resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Marinoitu kirsikkatomaatti
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 100 g omenaviinietikkaa
- 100 g sokeria
- 100 g vettä
Grilliöljyssä marinoitu kirsikkatomaatti
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 250 g grilliöljyä
Tomaattivesi
- 500 g tomaatteja
- 1 valkosipulin kynsi
- 5 g suolaa
Tomaattipyre
- 500 g tomaatteja
- 1 kpl keltasipuli
- 1 kpl banaanishalottisipuli
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 5 g suolaa
- 10 g sokeria
Savustettu maitohyytelö
- 400 g maitoa
- 50 g kuohukermaa
- 12 g liivatetta
- 10 g sokeria
- 6 g suolaa
- 3 g agar agaria
Grillattu kampasimpukka
- 4 kpl kampasimpukkaa
- Oliiviöljyä
- Suolaa
Mustapippurituille
- 50 g valkuaista
- 50 g tomusokeria
- 50 g vehnäjauhoja
- 50 g huoneenlämpöistä voita
Lehtikaali-jalapenoöljyä
- 3 jalapenoa
- 150 g lehtikaalia
- 3 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Valmista grillattu öljy laittamalla kannelliseen pieneen metalliastiaan 2,5dl öljyä ja ota pieneen kattilaan hehkuvia hiiliä ja kaada rypsiöljyn päälle. Laita kansi välittömästi savuavan öljyn päälle ja peitä kostealla liinalla. Valmista marinadi tomaateille mittaamalla kattilaan omenaviinietikka, sokeri ja vesi. Kiehauta ja jäähdytä.
Valmista maitohyytelö. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri, suola ja agar agar. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää liivatteet ja kaada voideltuun metalliastiaan. Leikkaa tomaatit ja valkosipuli hieman pienemmäksi tomaattivettä varten ja aja nopeasti tehosekoittimella. Kaada massa siivilään, jonka päällä on kuituliina. Siirrä jääkaappiin valumaan. Mausta suolalla.
Grillaa lehtikaalit ja jalapenot kokonaisena ronskisti. Leikkaa pienemmäksi. Laita rypsiöljy ja grillatut kasvikset tehosekoittimeen ja aja täysillä kunnes seos on kuumentunut n. 70-asteiseksi.
Kalttaa kirsikkatomaatit. Laita vettä kiehumaan ja tee pienellä veitsellä kirsikkatomaatteihin kantapuolelle pienet reiät. Laita kirsikkatomaatit pienissä erissä siivilän sisällä kiehuvaan veteen ja keitä noin 15 sekuntia. Siirrä suoraan jäiseen veteen. Kuori tomaatit ja laita puolet grilliöljyyn marinoitumaan ja puolet etikkaliemeen.
Leikkaa sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulit paistinpannussa. Leikkaa tomaatit ja lisää pannulle. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää etikka, suola ja sokeri. Keitä irtoava neste puoleen. Laita seos tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Tarkasta maku.
Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. Tee valkuaisesta ja sokerista vaahto. Lisää jauhot ja lopuksi voi. Sekoita massasta tasainen. Levitä pellille ohuesti ja mausta mustapippurilla. Paista uunissa noin 8 minuuttia.
Grillaa kampasimpukat. Irrota kampasimpukoista jänne ja mausta suolalla. Sivele oliiviöljyllä ja grillaa kuumassa grillissä noin kolme minuuttia.
Kokoa annos. Laita annoksen pohjalle tomaattipyree. Lisää sen päälle leikattu kampasimpukka. Ympäröi annos tomaateilla. Laita annokseen hieman jalapenoöljyä. Peitä annos maitohyytelöllä ja lisää päälle viimeisenä keksi. Kaada tomaattivesi pöydässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku