Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Perunarieskaa, sieniä ja valkoherukkaa – sininen joukkue

rieska
Julkaistu 02.11.2023 15:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Rieska

  • 450 g kypsää perunaa
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 20 g oliiviöljyä
  • 10 g suolaa
  • Tilkka vettä

Umamipyree

  • 200 g herkkusieniä
  • Puolikas shalottisipuli
  • 20 g tomaattipyreetä
  • 50 g parmesaania
  • 1 dl kermaa
  • 25 g voita
  • Suolaa
  • Sherryetikkaa

Säilötty enoki

  • 100 g enoki-sieniä
  • 25 g etikkaa
  • 50 g sokeria
  • 75 g vettä
  • 25 g soijakastiketta

Grillattu siitake

  • 100 g siitakesieniä

Säilötty valkoherukka

  • 50 g valkoherukkoita
  • 10 g etikkaa
  • 20 g sokeria
  • 30 g vettä

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen ja vesi keittymään. Kuori perunat ja leikkaa puoliksi. Laita kiehumaan. Leikkaa herkkusienet neljään osaan ja paahda uunissa n. 20 min.

Hienonna sipuli kattilaan ja kuullota nopeasti ja lisää tomaattipyree. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää sienet ja kerma. Raasta parmesaani ja lisää joukkoon. Aja tasaiseksi tehosekoittimella ja mausta suolalla ja sherryetikalla. 

Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Renssaa enokeista juuret pois ja aseta astiaan. Laita jäiset valkoherukat myös muoviastiaan. Kaada lämmin (ei kuuma) 1-2-3 liemi sienten ja herukoiden päälle. Lisää enokin joukkoon soijakastiketta.

Sekoita kypsä peruna tasaiseksi pallovatkaimella tai perunamyllyllä. Lisää jauhot, öljy ja suola. Vaivaa. Lisää vettä ja vaivaa taikinaan hyvä sitko. Muotoile rieskat

Leivo rieskataikina joko kaulimella tai pastakoneella. Leikkaa haluamaasi muotoon. Paahda tulikuumalla ja kuivalla pannulla. 

Pyöräytä siitakesieniin hieman oliiviöljyä, grillaa kypsäksi ja mausta suolalla. 

Koko annos. Laita rieskan päälle sienipyreetä ja pyreen päälle valkoherukat. Lisää grillattu siitakesieni ja säilötty enoki. Koristele yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef