MasterChef: Perunarieskaa, sieniä ja valkoherukkaa – sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.
Rieska
- 450 g kypsää perunaa
- 225 g vehnäjauhoja
- 20 g oliiviöljyä
- 10 g suolaa
- Tilkka vettä
Umamipyree
- 200 g herkkusieniä
- Puolikas shalottisipuli
- 20 g tomaattipyreetä
- 50 g parmesaania
- 1 dl kermaa
- 25 g voita
- Suolaa
- Sherryetikkaa
Säilötty enoki
- 100 g enoki-sieniä
- 25 g etikkaa
- 50 g sokeria
- 75 g vettä
- 25 g soijakastiketta
Grillattu siitake
- 100 g siitakesieniä
Säilötty valkoherukka
- 50 g valkoherukkoita
- 10 g etikkaa
- 20 g sokeria
- 30 g vettä
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen ja vesi keittymään. Kuori perunat ja leikkaa puoliksi. Laita kiehumaan. Leikkaa herkkusienet neljään osaan ja paahda uunissa n. 20 min.
Hienonna sipuli kattilaan ja kuullota nopeasti ja lisää tomaattipyree. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää sienet ja kerma. Raasta parmesaani ja lisää joukkoon. Aja tasaiseksi tehosekoittimella ja mausta suolalla ja sherryetikalla.
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Renssaa enokeista juuret pois ja aseta astiaan. Laita jäiset valkoherukat myös muoviastiaan. Kaada lämmin (ei kuuma) 1-2-3 liemi sienten ja herukoiden päälle. Lisää enokin joukkoon soijakastiketta.
Sekoita kypsä peruna tasaiseksi pallovatkaimella tai perunamyllyllä. Lisää jauhot, öljy ja suola. Vaivaa. Lisää vettä ja vaivaa taikinaan hyvä sitko. Muotoile rieskat
Leivo rieskataikina joko kaulimella tai pastakoneella. Leikkaa haluamaasi muotoon. Paahda tulikuumalla ja kuivalla pannulla.
Pyöräytä siitakesieniin hieman oliiviöljyä, grillaa kypsäksi ja mausta suolalla.
Koko annos. Laita rieskan päälle sienipyreetä ja pyreen päälle valkoherukat. Lisää grillattu siitakesieni ja säilötty enoki. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Piparijäätelö
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä