Murskaa valkosipuli veteen ja liota varrastikkuja siinä ainakin vartti. Viipaloi lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele pekoniviipaleet leikkuulaudalle. Nosta jokaisen pekonisiivun päälle lohisiivu ja mausta suolalla.
Lohko omenat ja kasta lohkot jauhetussa curryssa. Aseta omenalohko kunkin lohi-pekoniviipaleen päälle ja kietaise nyytiksi. Kiinnitä nyytit varrastikulla niin, että kuhunkin tikkuun tulee 3-5 palaa. Grillaa vartaat kuumalla grillillä nopeasti kypsiksi.
Sulata voi pannulla ja lisää leikatut sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja kaada spelttijyvät sekaan. Mausta suolalla ja lisää vajaa litra vettä. Hauduta kannen alla, välillä sekoittaen ja tarpeen mukaan vettä lisäillen. Speltti on kypsää noin tunnin kuluttua.
Kiehauta sitruunamehu ja etikka. Vatkaa voi sekaan pieninä nokareina. Kun voi on sulanut, lisää liemeen reilusti silputtua tilliä.
Sekoita suklaakakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi uunivuoassa, grillin lämmössä, ja kaada loppuosa muutoin valmiiseen kakkutaikinaan. Kaada taikina uunivuokaan ja kypsennä 150-180- asteisessa grillissä noin 40 minuuttia, riippuen kakun paksuudesta ja pakkauksen ohjeesta. Aseta kakku grilliin niin, että se ei saa suoraa lämpöä liekeistä, esimerkiksi grillin ylätasolle. Pilko lisukkeeksi mansikoita ja raasta kakun pinnalle valkosuklaata.