Maustetähdet
Nämä pikkuleivät ovat kauniita ja maistuvia. Maustetähdet sopivat hyvin joulun makeispöydälle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
75 kpl
- 100 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 3 munankeltuaista
- 1 ½ rkl kanelia
- ¼ tl neilikoita
- 1 ½ rkl kaakaojauhetta
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- 100 g manteleita, kaltattuja ja jauhettuja
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
- n. 2 dl tomusokeria, munanvalkuaisen kanssa sekoitettua
- punaista elintarvikeväriä
- strösseliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
2. Yhdistä mausteet, mantelijauhe, jauhot ja lisää kuivat ainekset sokerivaahtoon, työstä notkeaksi taikinaksi. Laita taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin yön yli.
3. Kaulitse pala taikinaa kerrallaan leivinpaperien välissä. Ota taikinasta muotilla tähtiä, laita ne leivinpaperille pellille ja paista ne vaaleanruskeiksi.
4. Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi tahnaksi, värjää se vaaleanpunaiseksi ja penslaa pikkuleivät kuorrutuksella. Ripottele päälle strösseliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka