Mantelisydämet

Tämä on haaste leipomisesta kiinnostuneille: ilman jauhoja taikina on nimittäin hankalahko kaulittava.

50 kpl

  • 3 munanvalkuaista
  • 2 ¾ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia
  • ¼ tl neilikoita
  • 1 pss hienonnettua appelsiininkuorta
  • n. 250 g kuorimattomia manteleita, hienoksi jauhettuna
  • vehnäjauhoja leipomisvaiheeseen

Kuorrutus

  • 100 g kilosuklaata
  • 25 g kookosrasvaa
  • hienonnettua mantelia

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri erittäin ilmavaksi.

2. Lisää mausteet ja appelsiininkuori. Lisää manteleita kunnes saat sopivan kiinteän taikinan. Laita taikina jääkaappiin yön yli.

3. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Kaulitse se n. 5 mm paksuksi ja ota siitä muotilla sydämiä. Laita ne leivinpaperille pellille ja laita pelti kylmään 1 tunniksi. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

4. Paista pikkuleipiä uunissa n. 15 minuuttia ja irrota ne varoen paperista.

5. Sulata suklaa ja kookosrasva miedolla lämmöllä ja penslaa kuorrutus sydämille. Ripottele päälle mantelirouhetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!