Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelisydämet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on haaste leipomisesta kiinnostuneille: ilman jauhoja taikina on nimittäin hankalahko kaulittava.

50 kpl

  • 3 munanvalkuaista
  • 2 ¾ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia
  • ¼ tl neilikoita
  • 1 pss hienonnettua appelsiininkuorta
  • n. 250 g kuorimattomia manteleita, hienoksi jauhettuna
  • vehnäjauhoja leipomisvaiheeseen

Kuorrutus

  • 100 g kilosuklaata
  • 25 g kookosrasvaa
  • hienonnettua mantelia

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri erittäin ilmavaksi.

2. Lisää mausteet ja appelsiininkuori. Lisää manteleita kunnes saat sopivan kiinteän taikinan. Laita taikina jääkaappiin yön yli.

3. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Kaulitse se n. 5 mm paksuksi ja ota siitä muotilla sydämiä. Laita ne leivinpaperille pellille ja laita pelti kylmään 1 tunniksi. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

4. Paista pikkuleipiä uunissa n. 15 minuuttia ja irrota ne varoen paperista.

5. Sulata suklaa ja kookosrasva miedolla lämmöllä ja penslaa kuorrutus sydämille. Ripottele päälle mantelirouhetta.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset