Juusto-kinkkupiiras
Klassinen piiras juuston ja kinkun kera sopii hyvin lounaaksi, illalliseksi tai retkiruoaksi. Monitoimikone on hyvä apu taikinaa valmistettaessa, koneen nopea sekoitus tekee piiraskuoresta rapean ja kevyen. Piiraan kanssa maistuu rapea salaatti, johon tulee esimerkiksi jäävuorisalaattia ja retiisejä.
Ainekset
- Kuudelle
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 125 g jääkaappikylmää voita
- 1-2 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 2 dl juustoraastetta
- 2 dl kinkkusuikaleita
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita jauhot, voi ja suola monitoimikoneeseen ja käytä täydellä teholla 5-6 sekuntia. Lisää kylmä vesi ja käytä konetta, kunnes sinulla on taikinapallo. Ota taikina kulhosta ja laita muovipussissa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele piirasvuoka. Kaulitse taikina ja painele se vuokaan, esipaista uunissa 10-15 minuuttia.
3. Laita piirakkaan kinkkusuikaleita ja juustoraastetta. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito vuokaan täytteiden päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa