Juusto-kinkkupiiras
Klassinen piiras juuston ja kinkun kera sopii hyvin lounaaksi, illalliseksi tai retkiruoaksi. Monitoimikone on hyvä apu taikinaa valmistettaessa, koneen nopea sekoitus tekee piiraskuoresta rapean ja kevyen. Piiraan kanssa maistuu rapea salaatti, johon tulee esimerkiksi jäävuorisalaattia ja retiisejä.
Ainekset
- Kuudelle
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 125 g jääkaappikylmää voita
- 1-2 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 2 dl juustoraastetta
- 2 dl kinkkusuikaleita
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita jauhot, voi ja suola monitoimikoneeseen ja käytä täydellä teholla 5-6 sekuntia. Lisää kylmä vesi ja käytä konetta, kunnes sinulla on taikinapallo. Ota taikina kulhosta ja laita muovipussissa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele piirasvuoka. Kaulitse taikina ja painele se vuokaan, esipaista uunissa 10-15 minuuttia.
3. Laita piirakkaan kinkkusuikaleita ja juustoraastetta. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito vuokaan täytteiden päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras