Purjopiiras seisovaan pöytään
Tämä on täydellinen ruokalaji seisovaan pöytään kun ruokailijoita on useita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Piirastaikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 150 g voita
- 1 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 1 purjo
- 2 rkl voita
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Paloittele voi. Nypi yhteen voi ja jauhot, lisää suola ja vesi, työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraskuorta uunissa n. 15 minuuttia. Puhdista ja suikaloi purjo, paista voissa.
3. Vatkaa munat, maito ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele purjot piiraskuoreen, kaada munamaito päälle. Paista uunissa n. 30 minuuttia kunnes täyte on jähmettynyt. Peitä piiras foliolla kun puolet paistoajasta on kulunut. Tarjoile haaleana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku