Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Merenherkkuja ja nuudeleita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 50 g nuudeleita
  • tuoretta korianteria
  • 1 purjo
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 4 rapua
  • 12 sinisimpukkaa
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g vaaleaa, kiinteälihaista kalaa
  • 12 katkarapua kuorineen
  • 1 dl ruokaöljyä wokkaukseen
  • 4 limetti- tai sitruunalohkoa

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 tl hienonnettua korianteria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl Maizenaa
  • ½ dl seesamiöljyä
  • ½ dl kiinalaista soijakastiketta

Valmistusohje

1. Wokkikastike: sekoita hunaja, seesamiöljy, soija, sambal oelek -tahna, seesaminsiemenet, korianteri ja Maizena sekä puristettu valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita joukkoon.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa puhdistetut kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. eitä rapuja kevyesti suolatussa vedessä 5-6 minuuttia ja kuori ne. Huuhtele ja harjaa simpukat ja paloittele kalat. Wokkaa kasviksia öljyssä pari minuuttia. Pidä kasvikset ja nuudelit lämpiminä.

3. Lisää pannulla hieman öljyä ja wokkaa rapuja minuutti. Lisää kalapalat, simpukat ja katkaravut ja wokkaa vielä 3 minuuttia (poista simpukat, jotka eivät avaudu). Sekoita joukkoon wokkikastike ja hauduta pari minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa lisänä limetti- tai sitruunalohkoja.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta