Merenherkkuja ja nuudeleita
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 50 g nuudeleita
- tuoretta korianteria
- 1 purjo
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 4 rapua
- 12 sinisimpukkaa
- 200 g lohifileetä
- 200 g vaaleaa, kiinteälihaista kalaa
- 12 katkarapua kuorineen
- 1 dl ruokaöljyä wokkaukseen
- 4 limetti- tai sitruunalohkoa
Wokkikastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl sambal oelek -tahnaa
- 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 tl hienonnettua korianteria
- 2 rkl hunajaa
- 1/4 tl Maizenaa
- ½ dl seesamiöljyä
- ½ dl kiinalaista soijakastiketta
Valmistusohje
1. Wokkikastike: sekoita hunaja, seesamiöljy, soija, sambal oelek -tahna, seesaminsiemenet, korianteri ja Maizena sekä puristettu valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita joukkoon.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa puhdistetut kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. eitä rapuja kevyesti suolatussa vedessä 5-6 minuuttia ja kuori ne. Huuhtele ja harjaa simpukat ja paloittele kalat. Wokkaa kasviksia öljyssä pari minuuttia. Pidä kasvikset ja nuudelit lämpiminä.
3. Lisää pannulla hieman öljyä ja wokkaa rapuja minuutti. Lisää kalapalat, simpukat ja katkaravut ja wokkaa vielä 3 minuuttia (poista simpukat, jotka eivät avaudu). Sekoita joukkoon wokkikastike ja hauduta pari minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa lisänä limetti- tai sitruunalohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä