Merenherkkuja ja nuudeleita

4 annosta

  • 50 g nuudeleita
  • tuoretta korianteria
  • 1 purjo
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 4 rapua
  • 12 sinisimpukkaa
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g vaaleaa, kiinteälihaista kalaa
  • 12 katkarapua kuorineen
  • 1 dl ruokaöljyä wokkaukseen
  • 4 limetti- tai sitruunalohkoa

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 tl hienonnettua korianteria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl Maizenaa
  • ½ dl seesamiöljyä
  • ½ dl kiinalaista soijakastiketta

Valmistusohje

1. Wokkikastike: sekoita hunaja, seesamiöljy, soija, sambal oelek -tahna, seesaminsiemenet, korianteri ja Maizena sekä puristettu valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita joukkoon.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa puhdistetut kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. eitä rapuja kevyesti suolatussa vedessä 5-6 minuuttia ja kuori ne. Huuhtele ja harjaa simpukat ja paloittele kalat. Wokkaa kasviksia öljyssä pari minuuttia. Pidä kasvikset ja nuudelit lämpiminä.

3. Lisää pannulla hieman öljyä ja wokkaa rapuja minuutti. Lisää kalapalat, simpukat ja katkaravut ja wokkaa vielä 3 minuuttia (poista simpukat, jotka eivät avaudu). Sekoita joukkoon wokkikastike ja hauduta pari minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa lisänä limetti- tai sitruunalohkoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.