Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäisminestronekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 pientä perunaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 salottisipulia
  • 2 porkkanaa
  • 8 kruunutillin vartta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ litraa kalalientä
  • ½ litraa hummerifondia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 100 g vermisellejä
  • ½ dl punaisia tai ruskeita papuja keitettynä
  • 20 sinisimpukkaa
  • 2 tomaattia
  • 300 g ravunpyrstöjä

Kuminapesto

  • 1 nippu basilikaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • ripaus sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 50 g raastettua tuoretta parmesaania
  • 1/4 tl raastettua sitruunankuorta
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuminapesto: Nypi basilikasta lehdet ja paahda pinjansiemenet kevyesti kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Purista valkosipulinkynnet. Sekoita tehosekoittimella basilikanlehdet, pinjasiemenet, oliiviöljyä, parmesaaniraaste, valkosipulinkynnet, sitruunankuori ja jauhettu kumina. Mausta suolalla ja jätä odottamaan.

2. Paloittele peruna ja sellerinvarret. Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa viipaleet neljään osaan. Tee salottisipuleista karkeaa hakkelusta. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuullota kasviksia ja kruunutilliä oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi ja hummerifondi ja keitä kasvikset pureskeltavan napakoiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

3. Ennen tarjoilua: Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna keitto, lisää vermiselli, pavut, tomaatit, ravunpyrstöt ja simpukat ja hauduta keitto vielä noin minuutti. Nosta kruunutillin latvat keitosta, annostele keitto lautasille ja lisää jokaiseen annokseen lusikallinen kuminapestoa. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto