Äyriäisminestronekeitto
4 annosta
- 4 pientä perunaa
- 2 lehtisellerin vartta
- ½ kesäkurpitsa
- 2 salottisipulia
- 2 porkkanaa
- 8 kruunutillin vartta
- 4 rkl oliiviöljyä
- ½ litraa kalalientä
- ½ litraa hummerifondia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 100 g vermisellejä
- ½ dl punaisia tai ruskeita papuja keitettynä
- 20 sinisimpukkaa
- 2 tomaattia
- 300 g ravunpyrstöjä
Kuminapesto
- 1 nippu basilikaa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- ripaus sokeria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 50 g raastettua tuoretta parmesaania
- 1/4 tl raastettua sitruunankuorta
- ½ tl jauhettua kuminaa
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuminapesto: Nypi basilikasta lehdet ja paahda pinjansiemenet kevyesti kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Purista valkosipulinkynnet. Sekoita tehosekoittimella basilikanlehdet, pinjasiemenet, oliiviöljyä, parmesaaniraaste, valkosipulinkynnet, sitruunankuori ja jauhettu kumina. Mausta suolalla ja jätä odottamaan.
2. Paloittele peruna ja sellerinvarret. Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa viipaleet neljään osaan. Tee salottisipuleista karkeaa hakkelusta. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuullota kasviksia ja kruunutilliä oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi ja hummerifondi ja keitä kasvikset pureskeltavan napakoiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
3. Ennen tarjoilua: Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna keitto, lisää vermiselli, pavut, tomaatit, ravunpyrstöt ja simpukat ja hauduta keitto vielä noin minuutti. Nosta kruunutillin latvat keitosta, annostele keitto lautasille ja lisää jokaiseen annokseen lusikallinen kuminapestoa. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä