Porsaanlapapata

Lihatiskiltä löytää usein pieniä, hienoja porsaan lapapaisteja. Hintansa arvoista ja mureaa lihaa, jota voit käyttää viipaleina grillillä, tai padassa, kuten tässä reseptissä.

Neljälle

  • noin 600 g porsaanlapaa, kuutioina
  • 1 pieni purjo, viipaleina
  • 2 porkkanaa, viipaleina
  • noin 10 pientä uutta perunaa
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • 6 katajanmarjaa
  • ½ liemikuutio + 1 dl vettä
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Paista lihoja padassa hetki, lisää sitten kaikki vihannekset ja huolellisesti harjatut perunat. Mausta.

2. Kaada pohjalle hieman lientä ja hauduta hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!