Perinteinen perunasose on kotona käsintehtynä ihanaa ruokaa, joka sopii niin paistettujen silakkapihvien, lihapullien kuin Wieninleikkeenkin kanssa. Soseeksi käyvät parhaiten jauhoiset perunalajikkeet.

Neljälle

  • 700 g perunaa (jauhoista lajiketta)
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä lähes kypsiksi ilman suolaa. Rikkikeitetyistä perunoista ei tule hyvää sosetta. Höyrytä perunat ja purista perunapuristimella tai survo survimella lämmitettyyn kulhoon.

2. Lisää voi, suola ja pippuri. Lämmitä kerma ja maito yhdessä ja kaada kuuma kermamaito perunapuristeen joukkoon vähän kerrallaan ja sekoittaen. Vatkaa lopuksi kuohkeaksi soseeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasose