Perunasose
Perinteinen perunasose on kotona käsintehtynä ihanaa ruokaa, joka sopii niin paistettujen silakkapihvien, lihapullien kuin Wieninleikkeenkin kanssa. Soseeksi käyvät parhaiten jauhoiset perunalajikkeet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 700 g perunaa (jauhoista lajiketta)
- 2 rkl voita
- 1 ½ dl kermaa
- 1 ½ dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä lähes kypsiksi ilman suolaa. Rikkikeitetyistä perunoista ei tule hyvää sosetta. Höyrytä perunat ja purista perunapuristimella tai survo survimella lämmitettyyn kulhoon.
2. Lisää voi, suola ja pippuri. Lämmitä kerma ja maito yhdessä ja kaada kuuma kermamaito perunapuristeen joukkoon vähän kerrallaan ja sekoittaen. Vatkaa lopuksi kuohkeaksi soseeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi