Perunagratiini juuston kera
Joulupöydässä on usein maukkaita juustoja. Jos niitä jää yli, ne kannattaa raastaa ja käyttää perunagratiiniin. Nauti gratiini kinkun, kielen, savustetun poronpaistin tai lampaanviulun kera, tai pelkästään omana ruokanaan!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl juustoraastetta
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 4 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 dl juustoraastetta päälle ripoteltavaksi
Valmistusohje
1. Raasta juustonjäämät, kuori ja viipaloi perunat. Voitele uuninkestävä vuoka öljytilkalla.
2. Lado perunoita ja juustoraastetta kerroksittain vuokaan, säästä 1 dl raastetta päälle ripoteltavaksi. Sekoita mausteet, maito ja kerma ja kaada gratiinin päälle, paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
3. Ripottele päälle viimeinen juusto ja paista vielä 20 minuuttia. Vinkki: Jos vahdit kilojasi, voit vaihtaa kermamaidon maa-artisokkakeittoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa