Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunagratiini juuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joulupöydässä on usein maukkaita juustoja. Jos niitä jää yli, ne kannattaa raastaa ja käyttää perunagratiiniin. Nauti gratiini kinkun, kielen, savustetun poronpaistin tai lampaanviulun kera, tai pelkästään omana ruokanaan!

Neljälle

  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta päälle ripoteltavaksi

Valmistusohje

1. Raasta juustonjäämät, kuori ja viipaloi perunat. Voitele uuninkestävä vuoka öljytilkalla.

2. Lado perunoita ja juustoraastetta kerroksittain vuokaan, säästä 1 dl raastetta päälle ripoteltavaksi. Sekoita mausteet, maito ja kerma ja kaada gratiinin päälle, paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

3. Ripottele päälle viimeinen juusto ja paista vielä 20 minuuttia. Vinkki: Jos vahdit kilojasi, voit vaihtaa kermamaidon maa-artisokkakeittoon.

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini