Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

perunamuusikapejaska
Tammi

Paras perunamuusi syntyy, kun perunat höyryttää kypsiksi keittämisen sijaan. Kari Aihisen perunamuusin ohje on kirjasta Kape & Jaska – Mestarin otteessa (Tammi 2021). Kuva: Sami Repo

Ainekset

  • 1½ kg puikulaperunaa (kuorittuna)
  • 300 g normaalisuolaista voita
  • 6 dl täysmaitoa
  • suolaa

Valmistusohje

Puikulaperunamuusi valmistuu näin: 

  1. Kuori perunat ja halkaise ne pituussuunnassa. Höyrytä perunoita höyrytyskattilassa 30–40 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Pehmitä voi, mutta älä sulata sitä nestemäiseksi. Kuumenna maito, mutta varo keittämästä.
  3. Soseuta kypsät perunat sosemyllyllä tai perunapuristimella. Sekoita pehmennyt voi kuumaan perunapyreeseen nuolijalla. Kaada kuuma maito pieninä erinä muusipohjaan ja sekoita. Lisää maitoa, kunnes muusissa on mieleisesi rakenne. Älä vatkaa muusia sähkövatkaimella!
  4. Mausta muusi suolalla ja nauti heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.