Metsästäjänleivät

Metsästäjänleivät ovat ravitsevaa retkievästä. Kokeile helppoa reseptiä!

Ainekset

  • 500 g possun ulkofileetä
  • 250 g tuoreita sieniä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl sinappia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4 viipaletta täysjyvävuokaleipää
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 2 tomaattia
  • 100 g kurkkua

Valmistusohje

Leikkaa lihasta tasakokoisia pihvejä ja nuiji ne noin puolen sentin paksuisiksi. Pyöräytä pihvit vehnäjauhoissa ja paista pannulla öljyssä kypsiksi. Nosta vetäytymään folion sisään.

Silppua sienet ja sipuli ja kuullota ne pannulla pehmeiksi. Lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, sinappi ja kerma. Hauduta hetki ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lämmitä leipäviipaleet ja nosta ne lautaselle. Aseta pihvit leipien päälle ja lusikoi runsaasti sienikastiketta sen päälle. Tarjoa leivän kanssa raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!