Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crostinit tonnikalatahnan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä helppotekoiset, rapeat leipäpalat ovat täydellisiä lisäkkeitä salaatteihin, dippeihin – melkein mihin tahansa. Ne valmistuvat hetkessä, joten ole tarkkana, etteivät ne pala.

Neljälle

  • 1 ciabatta tai vastaava leipä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • gourmetsuolaa

Tonnikalatahna

  • 2 ½ dl tonnikalaa purkista
  • 1 sipuli
  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl maissinjyviä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise leipä ja leikkaa kumpikin puolikas ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Penslaa leipien kummatkin puolet oliiviöljyllä ja laita viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

2. Paahda leipiä uunissa 7-8 minuuttia. Ota pelti uunista, sirottele päälle sormisuolalla ja anna jäähtyä.

3. Keitä 5 dl vettä. Kuori ja silppua sipuli ja laita kiehuvaan veteen, ryöppää nopeasti, kaada siivilään ja anna jäähtyä.

4. Sekoita tonnikala ja majoneesi kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisää maissi ja sipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä tahna kannelliseen kulhoon ja pane kylmään tarjoiluun asti.

Tuoreimmat aiheesta

Tahnat