Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi
Omena-kaurapannukakku yhdistää kaksi ihanaa klassikkoherkkua, maailman parhaan pannarin ja omena-kaurapaistoksen. Tämä täydellinen pannukakku valmistuu helposti ja maistuu taatusti koko perheelle.
Ainekset
Omena-kauratäyte
- 400 g (3-5 kpl) kotimaisia omenoita
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 0,75 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 50 g voita
Pannukakku
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 8 dl maitoa
- 2 munaa
- 75 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Omena-kaurapannukakku
Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 1 pellillinen, noin 12 annosta
- Valmista ensin omena-kauratäyte. Kuori ja lohko omenat. Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri ja kaneli. Lisää joukkoon lohkotut omenat ja sekoita.
- Sulata isolla paistinpannulla voi ja anna ruskistua. Lisää ruskistetun voin joukkoon omena-kauraseos ja paista keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
- Tee pannukakkutaikina. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita joukoon maito, kananmunat ja voisula.
- Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille omena-kauraseos. Kaada päälle pannukakkutaikina. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa