Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
Julkaistu
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike valmistuvat helposti tällä kotitalouden lehtori Anu Heinaron ohjeella.
Ainekset
- 6–8 kpl pientä kotimaista omenaa
- 1 tl kanelia
- 2 rkl fariinisokeria
Pinnalle
- 100 g voita, margariinia tai kasviperäistä rasvavalmistetta
- 1 dl sokeria
- 4 dl kaurahiutaleita
Vaniljakastike
- 1 kanamuna
- 3 dl maitoa
- 1 tl perunajauhoja
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- hieman jauhettua vaniljaa myllystä
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele piirasvuoka.
- Huuhtele omenat ja poista siemenkota, viipaloi omenat.
Lado viipaleet vuokaan, ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri. - Tee päälle tuleva kauraseos sulattamalla rasva kattilassa. Lisää sulaan rasvaan muut aineet ja levitä seos omenien päälle vuokaan.
- Paista 20-30 minuuttia, kunnes paistos on saanut kauniin värin.
Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Vinkki! Voit myös korvata omenat mustikoilla: käytä tällöin 3–4 dl mustikoita ja jätä kaneli sekä fariinisokeri pois.
Vaniljakastike:
- Riko muna pinnoitettuun kattilaan ja vatkaa sen rakenne rikki haarukkavatkaimella. Lisää muut aineet paitsi vanilliinisokeri ja jauhettu vanilja.
- Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Älä keitä seosta, muuten kananmuna juoksettuu. Nosta heti kattila pois liedeltä kiehahtamisen jälkeen mutta jatka sekoittamista hetken. Jäähdytä.
- Lisää vanilliinisokeri ja jauha hieman vaniljaa myllystä sekaan. Kaada tarjoiluastiaan.
Vinkki! Jos sinulla ei ole vaniljamyllyä, voit keittää mukana halkaistun vaniljatangon. Poimi se pois ennen vanilliinisokerin lisäämistä.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta