- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele piirasvuoka.
- Huuhtele omenat ja poista siemenkota, viipaloi omenat.
Lado viipaleet vuokaan, ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri. - Tee päälle tuleva kauraseos sulattamalla rasva kattilassa. Lisää sulaan rasvaan muut aineet ja levitä seos omenien päälle vuokaan.
- Paista 20-30 minuuttia, kunnes paistos on saanut kauniin värin.
Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Vinkki! Voit myös korvata omenat mustikoilla: käytä tällöin 3–4 dl mustikoita ja jätä kaneli sekä fariinisokeri pois.
Vaniljakastike:
- Riko muna pinnoitettuun kattilaan ja vatkaa sen rakenne rikki haarukkavatkaimella. Lisää muut aineet paitsi vanilliinisokeri ja jauhettu vanilja.
- Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Älä keitä seosta, muuten kananmuna juoksettuu. Nosta heti kattila pois liedeltä kiehahtamisen jälkeen mutta jatka sekoittamista hetken. Jäähdytä.
- Lisää vanilliinisokeri ja jauha hieman vaniljaa myllystä sekaan. Kaada tarjoiluastiaan.
Vinkki! Jos sinulla ei ole vaniljamyllyä, voit keittää mukana halkaistun vaniljatangon. Poimi se pois ennen vanilliinisokerin lisäämistä.
Resepti: Anu Heinaro