Pannukakku
Pannukakku on näppärä välipala tai jälkiruoka ja erityisen ihanalta se maistuu itse valmistetun omenasoseen kanssa. Ota lapset mukaan keittiöön! Pannukakun yhdessä tekeminen on kivaa. Pannariresepti on Hellapoliisin tekemä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pannukakku, uunipellillinen
- 1 l maitoa
- 4 munaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl (100 g) sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
Omenasose
- 1 kg omenoita
- 1 dl vettä
- sokeria maun mukaan
- (kanelia)
Valmistusohje
Mittaa maito kulhoon, riko joukkoon munat. Sekoita rakenne rikki.
Lisää suola, sokeri, vehnäjauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota mielellään puoli tuntia.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta alkaa jähmettyä ja saa kauniin värin.
Tarjoa seuraksi omenasosetta tai muuta hilloa, jonka valmistat näin: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes omenat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista maku. Ripottele joukkoon hieman kanelia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"