Amerikkalainen omenapaistos
Tämä on juuri sellainen ihana omenapaistos, jollaisia Mummo Ankka leipoo, ja joissa piiraan kansi tekee herkusta mehevän.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 palaa
Pohja ja kansi
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 dl maissiöljyä
- 1 tl suolaa
- 3 rkl kylmää vettä
- 1 muna voiteluun
Täyte
- 6 omenaa, kuorittuina,
- ohuina viipaleina
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 2 maustemittaa muskottia
- 1 maustemitta inkivääriä
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauho ja suola, lisää öljy vähän kerrallaan ja sekoita joukkoon lopuksi vesi. Sekoita taikina hyvin. Jaa taikina kahtia ja kauli kaksi levyä. Vuoraa pyöreä torttuvuoka toisella levyllä.
2. Sekoita yhteen kaikki täytteen ainekset, paitsi voi. Kaada täyte piiraspohjalle, tiputtele päälle voinokareita. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele ympäri reunoja ja leikkaa muutama höyryaukko.
3. Penslaa kansi vatkatulla munalla. Paista 10 minuuttia 225 asteessa, alenna lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti