Minestronekeitto á la Sami Garam

Perinteisen italialaisen minestronekeiton valmistus aloitetaan paistamalla pekonia kattilan pohjalla. Keiton ruokaisuutta lisää puolikas pussi pastaa.

Ainekset

  • 200 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala selleriä
  • puolikas paprika
  • 2 lihaliemikuutiota
  • laakerinlehtiä
  • kokonaisia mustapippureita
  • oreganoa
  • 0,5 pss pastaa
  • 1 pss pakasteherneitä

Valmistusohje

Suikaloi pekoni ja paista sitä kattilan pohjalla niin, että rasva irtoaa. Leikkaa sipuli ja valkosipuli hakkeeksi ja lisää pekonin joukkoon. Paloittele juurekset ja paprika ja nosta nekin kattilaan.

Lisää runsaasti vettä, liemikuutiot, pippurit, laakerinlehdet ja oreganoa. Kaada pastat kiehuvaan liemeen ja keitä lähes kypsäksi. Kumoa lopuksi mukaan myös herneet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!