Minestronekeitto á la Sami Garam
Julkaistu
Perinteisen italialaisen minestronekeiton valmistus aloitetaan paistamalla pekonia kattilan pohjalla. Keiton ruokaisuutta lisää puolikas pussi pastaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 200 g pekonia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pala selleriä
- puolikas paprika
- 2 lihaliemikuutiota
- laakerinlehtiä
- kokonaisia mustapippureita
- oreganoa
- 0,5 pss pastaa
- 1 pss pakasteherneitä
Valmistusohje
Suikaloi pekoni ja paista sitä kattilan pohjalla niin, että rasva irtoaa. Leikkaa sipuli ja valkosipuli hakkeeksi ja lisää pekonin joukkoon. Paloittele juurekset ja paprika ja nosta nekin kattilaan.
Lisää runsaasti vettä, liemikuutiot, pippurit, laakerinlehdet ja oreganoa. Kaada pastat kiehuvaan liemeen ja keitä lähes kypsäksi. Kumoa lopuksi mukaan myös herneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku