Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Minestronekeitto á la Sami Garam

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteisen italialaisen minestronekeiton valmistus aloitetaan paistamalla pekonia kattilan pohjalla. Keiton ruokaisuutta lisää puolikas pussi pastaa.

Ainekset

  • 200 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala selleriä
  • puolikas paprika
  • 2 lihaliemikuutiota
  • laakerinlehtiä
  • kokonaisia mustapippureita
  • oreganoa
  • 0,5 pss pastaa
  • 1 pss pakasteherneitä

Valmistusohje

Suikaloi pekoni ja paista sitä kattilan pohjalla niin, että rasva irtoaa. Leikkaa sipuli ja valkosipuli hakkeeksi ja lisää pekonin joukkoon. Paloittele juurekset ja paprika ja nosta nekin kattilaan.

Lisää runsaasti vettä, liemikuutiot, pippurit, laakerinlehdet ja oreganoa. Kaada pastat kiehuvaan liemeen ja keitä lähes kypsäksi. Kumoa lopuksi mukaan myös herneet.

Tuoreimmat aiheesta

Minestronekeitto