Talvivihannesminestrone-keitto ja tofua
Talvikauden vihanneksista syntyy makoisa minestrone-keitto.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l kauden vihanneksia, esim. sipulia, selleriä, talvikurpitsaa, savoijinkaalia
- ½ chili, hienonnettuna
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl timjamia
- 3 valkosipulin kynttä
- 3 laakerinlehteä
- 250 g tomaattimurskaa
- 2 tl suolaa maun mukaan
- 1,75 l kasvislientä
- 200 g riisiä, pastaa, perunaa tai papuja, esikeitettynä
- 200 g Maustamatonta Alpro soya -tofua
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Paloittele vihannekset reilunkokoisiksi paloiksi. Hienonna chili.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää vihannekset, chili, tomaattipyree, murskatut valkosipulinkynnet, timjami sekä laakerinlehdet.
3. Freesaa aineksia kattilassa 15 minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
4. Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvisliemi ja esikeitetty riisi/pasta/peruna/pavut.
5. Murenna tofu ja lisää joukkoon. Mausta suolalla.
6. Anna hautua puolen tunnin ajan.
7. Lisää lopuksi kaprikset ja hienonnettu persilja.
8. Tarjoile parmesaaniraasteen ja hyvälaatuisen oliiviöljyn kanssa.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku