Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talvivihannesminestrone-keitto ja tofua

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Talvikauden vihanneksista syntyy makoisa minestrone-keitto.

Ainekset

  • 1 l kauden vihanneksia, esim. sipulia, selleriä, talvikurpitsaa, savoijinkaalia
  • ½ chili, hienonnettuna
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl timjamia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 laakerinlehteä
  • 250 g tomaattimurskaa
  • 2 tl suolaa maun mukaan
  • 1,75 l kasvislientä
  • 200 g riisiä, pastaa, perunaa tai papuja, esikeitettynä
  • 200 g Maustamatonta Alpro soya -tofua
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Paloittele vihannekset reilunkokoisiksi paloiksi. Hienonna chili.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää vihannekset, chili, tomaattipyree, murskatut valkosipulinkynnet, timjami sekä laakerinlehdet.

3. Freesaa aineksia kattilassa 15 minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

4. Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvisliemi ja esikeitetty riisi/pasta/peruna/pavut.

5. Murenna tofu ja lisää joukkoon. Mausta suolalla.

6. Anna hautua puolen tunnin ajan.

7. Lisää lopuksi kaprikset ja hienonnettu persilja.

8. Tarjoile parmesaaniraasteen ja hyvälaatuisen oliiviöljyn kanssa.

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Minestronekeitto