Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chili-minestronekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan tulinen keitto sopii täydellisesti loppukesään. Keiton lisukkeena maistuu tuore leipä.

Ainekset

  • 100 g pekonia
  • 100 g savukylkeä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pala selleriä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1,5 l lihalientä
  • 200 g makaronia
  • 1 dl herneitä
  • timjamia
  • lehtipersiljaa
  • oreganoa
  • ripaus chilimaustetta
  • maitoa

Valmistusohje

Paista pekoni uunissa siivuina rapeiksi, 180-astetta noin 7 minuuttia.

Kuori ja kuutioi kasvikset, kuutio savukylki sekä hienonna sipulit. Kuumenna kattila ja kuullota kasvikset, savukylki sekä tomaattipyree tilkassa öljyä. Lisää liemi ja anna kiehahtaa.

Lisää makaronit ja keitä 10 minuuttia. Lopuksi lisää herneet. Mausta tuoreilla yrteillä ja chilimausteella ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Minestronekeitto