Chili-minestronekeitto

Ihanan tulinen keitto sopii täydellisesti loppukesään. Keiton lisukkeena maistuu tuore leipä.

Ainekset

  • 100 g pekonia
  • 100 g savukylkeä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pala selleriä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1,5 l lihalientä
  • 200 g makaronia
  • 1 dl herneitä
  • timjamia
  • lehtipersiljaa
  • oreganoa
  • ripaus chilimaustetta
  • maitoa

Valmistusohje

Paista pekoni uunissa siivuina rapeiksi, 180-astetta noin 7 minuuttia.

Kuori ja kuutioi kasvikset, kuutio savukylki sekä hienonna sipulit. Kuumenna kattila ja kuullota kasvikset, savukylki sekä tomaattipyree tilkassa öljyä. Lisää liemi ja anna kiehahtaa.

Lisää makaronit ja keitä 10 minuuttia. Lopuksi lisää herneet. Mausta tuoreilla yrteillä ja chilimausteella ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.