Suolainen omenapaistos
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g neulapapuja
- pala palsternakkaa
- 1 omena (Granny Smith)
- 1 salottisipuli
- 1 puntti persiljaa
- 2 rkl pistaasipähkinää
- 1 rkl voita
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kanttaa pavuista päät pois, kuori palsternakka ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja kuutioi sekin. Kuori sipuli ja hienonna ohuiksi suikaleiksi. Keitä pavut ja palsternakat kypsiksi, noin 5 minuuttia. Valuta kypsät pavut hyvin. Lämmitä voi pannulla ja lisää joukkoon salottisipuli. Kun sipuli on hieman pehmentynyt, lisää joukkoon loput vihannekset. Ruskista paistos kevyesti ja mausta suolalla, pippurilla, murskatulla pistaasilla sekä leikatulla persiljalla. Tarjoa paahdetun hirvifileen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi